Pages

In fantasy, I can make a happy ending, complete break, and I can put people in a situation where they are confronted with things that they would not confront in the real world. It is because this is my story and my fantasy.

Thursday, 31 May 2012

I'm R.I.S.A (PROMO)




















I’m R.I.S.A (Royal Intelligence and Strategic Agency)…





HI! Namaku ND. Ataupun dengan lebih tepat lagi adalah Tengku Natasha Daniellia. ND adalah nama singkatanku sebagai salah satu ejen RISA. Natasha Daniellia. R.I.S.A? Ianya adalah sebuah organisasi sulit dan khas yang ditubuhkan sejak 20 tahun yang lalu untuk melindungi ahli kerabat diraja yang diancam musuh dan bahaya. Tugas kami sebagai RISA adalah untuk memastikan ahli kerabat diraja dibawah tanggungjawab kami berada di dalam keadaan yang selamat. Ianya juga dipanggil sebagai ASET. Jika Aset dibawah jagaan kami terbunuh ataupun diancam bahaya kerana kesilapan kami sendiri. Maka, RISA sendiri tidak teragak-agak untuk membunuh kami.





            Ya. Aku akui. Ianya suatu pekerjaan yang bahaya. Namun, ini adalah pilihanku sendiri sejak 6 tahun yang lalu… 2 tahun aku berusaha untuk menjadi seorang ahli RISA yang pakar di dalam seni pertahankan diri, membunuh serta merisik. Manakala 6 tahun aku selamat berkhidmat sebagai RISA. Penglibatanku di dalam RISA adalah kerana masa silamku yang ingin aku lupakan. Aku tidak ingin dianggap lemah lagi. Cukuplah sekali. Dan kini? Aku mampu buktikan yang diriku tidak lemah… Aku adalah orang kedua penting di dalam RISA setelah KN. KN a.k.a Tan Sri Khairul Nezzam adalah ketua bagi RISA. Semua hal akan diserahkan oleh KN kepadaku dan aku wajib laksanakannya.





Dan kini…





            Adalah permulaan kepada episode kehidupanku yang sebenar……












*********************************************************










Phewwwwww~
















Apakah ituewwww????













HI ladies! I’m just wanna say HI (Dengan tangan yang dilambaikan ala-ala Princess. Weheuuu~) J Huahuahua~ My IRIS is done! Yayyyyyy!!!! J Hehehe. Happy yang teramat sangat! So, this is my new project! J How is it? I bet mesti ada yang kata :



Dude! Buatlah satu-satu.’



‘Whoa~ Chill babe! Engkau ni gelojoh sungguh!’




            Hohoho~ What can I say huh? Idea tu datang mencurah-curah. Aku adalah jenis yang mudah lupa. So, the conclusion is aku akan biarkan tangan aku menaip dan ianya akan berhenti sendiri pabila penat J Hehehe. Idea tu datang bukan selalu yawww! Susah nak dapat tu. Makanya si buk! Gue udah dapat ideh ni. Aku harap uols faham J



            Plot e-novel kali ini agak berlainan sekali dengan e-novelku yang lain. Trust me! First time kut aku buat story genre macam ni. Hahahaha. Sedikit sebanyak adalah kerana factor imaganisiku yang terlampau! Hehehehe J Oh ya, mesti korang perasankan? Asal aku selalu guna ‘tengku’ dan kerabat ni? Hahaha.Bengongkan? Tapi entahlah. Ngidam kot. Tak dapat yang real punyer. Yang fantasy pun bolehlah. Yer dak? Hahahaha. Kidding dude! Aku memilih watak yang berketurunan kerabat kerana ianya lebih kompleks dan senang diolah. Kaya, handsome, cantik or else. Sweet je kan? Standard lah kononnya. Sebab aku adalah writer yang sukakan fairy tale! Hahaha. Yang watak banyak masalah and else tu aku kureng sikit. Tapi MINAT baca tawww! Hahaha. That’s why aku salute dengan penulis-penulis semua tu. Anda sungguh berani J



            Ok… Stop! Aku tak nak nagging lagi. Nanti melalut apa entah! Hehehe. Berapa bab e-novel ni? Sorry. Aku sendiri belum dapat tetapkan lagi. Doakan aku ya J Sorry if  uols tak suke L







Hugs and kisses! J







Till then,










Sincerely,

5 comments:

  1. Wa!!!! Wa!!!!
    MeNarIk!!!! *skenyer...skenyer...skenyer!!!!
    mesti best project bru kak ratu niey!!!
    agak2 bile bole bce... ^_<
    knpew tak post sume jer? heheh!!
    *mak aihhh!!bnyk songeh engkau.. muahahah!!!*
    ........................................
    haish!!! agak2 smpt ker nk bce sume ntri kak ratu nnti....huhux...
    sebab....sebab.......... :( huhu

    ReplyDelete
  2. Adakah heroin nya akan diupah supaya membunuh hero nya? :s Tinggi sungguh imanginasi ku kekeeke

    ReplyDelete
  3. wah.. menarik... sngt teruja nak tahu certa nie... :)

    ReplyDelete
  4. wah menarik ni...assassination! suka dgn genre mcm ni.
    tak sabar tunggu ep 1 :)

    ReplyDelete
  5. Bila nak start upload. Menarik jugak nie

    ReplyDelete